Victòria a la vaga indefinida de docents, estenem la lluita! Ni LOMCE ni TIL!


Deprecated: Non-static method GP_Locales::by_field() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/modules/sharedaddy/sharing-sources.php on line 694

Deprecated: Non-static method GP_Locales::instance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/locales.php on line 1798

Com a Estudiants En lluita, volem expressar tot el nostre suport a la vaga indefinida convocada pels docents a les Illes Balears. Després d’aconseguir més de 5.000 signatures de docents no universitaris, les assemblees convocades per l’Assemblea de Docents a cada illa votaren a favor de la vaga indefinida amb una aclaparadora majoria de més del 95%. Enguany la tornada a escola serà calenta i de lluita; dia 13 de setembre, començam la vaga!

La vaga té com a objectiu tombar el pla de Tractament Integral de Llengües (que no és més que un decret per fer recular el català a l’escola, amb l’excusa del trilingüisme més mal plantejat), restituir els retalls laborals soferts pels nostres docents (que redunden en perjudici de l’ensenyament) i la readmissió dels directors de Menorca suspesos de feina i sou.

L’Assemblea de Docents ha mostrat que ens podem organitzar a nivell sectorial per fer front als atacs que patim i que, més enllà de la passivitat i la desmoralització, sorgeix la força per lluitar i per saber que juntes ho podem tot. Les bases de l’STEI, sindicat majoritari a l’ensenyament, han forçat de la mateixa manera la convocatòria formal de vaga per part del sindicat. El mateix ha passat amb la direcció de la FECCOO, que s’ha vist arrossegada a la convocatòria.

De cara a garantir l’èxit de la vaga, serà imprescindible continuar creant assemblees de base de treballadors i treballadores a cada centre. De la mateixa manera, el suport de l’alumnat serà una força molt important i, pel fet de formar-ne part, des d’Estudiants En lluita treballarem amb tota la nostra força per aconseguir estendre la vaga de docents a una vaga general de la comunitat educativa, així com contagiar la força revulsiva de docents i estudiants a la resta de lluites d’altres sectors. Animam l’alumnat de cada centre educatiu a formar una assemblea d’estudiants, coordinada amb la de professorat, i a convocar també vaga; és el futur de la nostra educació el que ens hi jugam. Encara que els tribunals tombin cautelarment el TIL, les mobilitzacions han de continuar.

 És en aquest sentit que, a més de la vaga, què és la nostra millor eina, necessitam grans mobilitzacions que facin visible el descontentament popular amb les polítiques del govern, que posin contra les cordes els plans del PP i ens ajudin a desgastar políticament la seva suposada legitimitat que fa temps han perdut. Treballarem de cara a construir mobilitzacions massives al carrer.

 Aquest és el pols polític més gran que s’ha fet a aquest govern, destructor dels nostres drets i llibertats. Tenim l’empenta per guanyar, i així ho farem.

No al TIL!
Cap retallada en els drets laborals dels i les nostres mestres!
Els governs destructors no podran amb nosaltres!
Vaga indefinida per guanyar!

Estudiants En lluita, Mallorca, 6 de Setembre

One thought on “Victòria a la vaga indefinida de docents, estenem la lluita! Ni LOMCE ni TIL!

  1. Pingback: Allau de suports a la Vaga Indefinida de les docents | contrainfo.cat | Projecte contrainformatiu autogestionat de Mallorca

Deixa un comentari