Valoració política de la jornada de lluita 24 octubre


Deprecated: Non-static method GP_Locales::by_field() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/modules/sharedaddy/sharing-sources.php on line 694

Deprecated: Non-static method GP_Locales::instance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/locales.php on line 1798

Per Núria Pérez i Nahuel Quimasó. El passat 24 d’octubre va tenir lloc la manifestació per part de tots els sectors de l’educació més massiva d’aquest any (175.000 persones).

Segons el propi Periódico, un bloc crític format per unes 3000 persones va encapçalar la manifestació, llevant-li el protagonisme als sindicats majoritaris. A nivell d’universitat, aquest bloc crític va patir certa dispersió a l’hora de formar-se i de dur a terme les accions, cosa que reflexa la manca de coordinació entre les diferents assemblees per un projecte comú.

Als diferents campus universitaris, molts estudiants van decidir autoorganitzar-se per canviar classes obligatòries i seminaris per tal de poder acudir a la manifestació, cosa que ja ha passat en altres vagues estatals. És evident que tenim un problema: quan s’organitzen, nosaltres no mobilitzem; quan mobilitzem, només ens organitzem nosaltres: “l’esquerra radical”.

No hem sabut veure que el context era l’adequat per la lluita. Ens trobem amb la situació de que a les Illes Balears s’ha organitzat una vaga indefinida d’enorme seguiment, juntament amb l’aprovació de la LOMQE al parlament… Ens sobren motius per lluitar. No obstant, ha sigut freqüent l’argument de no voler convocar la vaga perquè la data ha estat imposada des de dalt, per part de CC.OO i UGT.

Quants cops hem participat en una vaga general convocada per aquests sindicats?

No ens hem d’oblidar de que tenim la capacitat de fer nostres totes les mobilitzacions, construint-les des de la base. Els moviments no són de la gent que els convoca, si no d’aquells que els fan. Nosaltres creiem que donat el clima d’agitació social actual, hauríem d’haver aprofitat la mobilització per donar el primer pas cap a una resposta contundent i unitària contra els atacs desmesurats i continus que estem patint.

Per tot això és més que necessari construir un moviment fort arrelat a les facultats, que sigui capaç de coordinar-se amb la resta de la comunitat educativa. Hem de fer tot el possible perquè aquest passat 24 d’Octubre no es recordi com una vaga més, sinó que esdevingui la primera passa cap a la construcció des de la base d’una vaga indefinida. Aquest és només el començament.

 

Núria Pérez i Nahuel Quimasó són membres d’Estudiants En Lluita.

Deixa un comentari