Trobada Catalana d’Estudiants: un punt de partida de noves lluites


Deprecated: Non-static method GP_Locales::by_field() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/modules/sharedaddy/sharing-sources.php on line 694

Deprecated: Non-static method GP_Locales::instance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/locales.php on line 1798

Els propers 14 i 15 de febrer, a la facultat de ciències polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, tindrà lloc la Trobada Catalana d’Estudiants(TCE).

Una trobada que neix amb l’objectiu d’organitzar un moviment estudiantil dispers i intermitent, sense uns objectius comuns, ni unes propostes de lluites fermes i contínues que engresquin tota la comunitat educativa. En definitiva una força de lluita massa dèbil com per poder combatre, de forma seriosa, els constants atacs que rep la educació pública per part tant del govern de l’estat espanyol com pels governs autonòmics neoliberals.

Per això necessitem que les propostes que surtin de la trobada siguin recolzades pel major nombre d’estudiants possibles. Així que hem de buscar les confluències a les que ens deriva la situació actual i no les divergències ideològiques fugint de sectarismes infantils que fan més mal que bé a la resta del moviment. Es a dir, que el denominador comú ha de ser de classe i el del subjecte politic (l’estudiantat) i no nacionalista o ideològic.

Estudiants En Lluita creiem que si de veritat volem que la trobada ens faci sortir reforçades amb uns arguments sòlids i un full de ruta clar, motivador i contundent que unifiqui i organitzi tot el moviment; la TCE ha de ser unes jornades estratègiques amplies, on hi hagi cabuda a tot el moviment estudiantil, i decisòries ja que si no ho fossin i haguéssim de tornar a tenir els debats a les assemblees, la TCE podria perdre el sentit i convertir-se en un desgast inútil.

Les derrotes contínues en les lluites d’aquests últims anys, ens deixen un regust massa amarg, el desgast cada cop és major i el pessimisme i el desànim s’apoderen cada cop més de les estudiants. La qual cosa ens fa arribar a la conclusió de que necessitem radicalitzar les lluites, perquè siguin més directes i més contundents. I un exemple molt clar, i creiem que és l’idoni, és la proposta de UB Raval de la vaga indefinida al febrer de 2015. Una vaga que ha de ser aprovada a la TCE, ja que és el marc idoni, conjuntament amb un pla de lluites previ que vagi “in crescendo”, amb una segona TCE, abans de començar la indefinida al febrer de 2015.

Per un altra banda hem de començar a connectar el moviment estudiantil amb la resta de moviments socials, i un moment idoni per trobar un espai de connexió seria afegint-nos a les marxes per la dignitat que sortiran d’arreu del territori espanyol confluint a Madrid el dia 22 de Març. Les marxes s’organitzen per territoris i en donaria peu a treballar amb altres moviments de tota Catalunya i inclús d’arreu de l’estat.

I finalment, la TCE ha de ser un espai ampli on totes les estudiants del moviment ens sentim còmodes per poder expressar la nostra posició en cada debat. On les persones autònomes, o no organitzades, que no pertanyin a organitzacions o sindicats polítics tinguin el mateix pes que els que els que si que ho fan, ja que només així podrem crear un full de ruta amb el que totes ens sentim identificades. I això és un factor essencial per que les lluites que sorgeixin de la trobada tinguin el major èxit possible.

Però per això necessitem a totes les estudiants que tinguin la necessitat de organitzar-se i mobilitzar-se amb la resta de companyes per acabar amb el desmantellament de la educació pública. Per això animem a tota la comunitat educativa a participar a la Trobada Catalana d’Estudiant per a preparar una resposta organitzada des de baix i que serveixi per a construir el futur del moviment estudiantil.

Comunicat d’Estudiants En Lluita

Deixa un comentari