Qui som


Deprecated: Non-static method GP_Locales::by_field() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/modules/sharedaddy/sharing-sources.php on line 694

Deprecated: Non-static method GP_Locales::instance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/locales.php on line 1798

contacta_slider3

Estudiants En Lluita som el grup estudiantil de l’organització anticapitalista i revolucionària En Lluita. Participem al moviment estudiantil contra la LOMQE, contra l’Estratègia Universitat 2015, contra els acomiadaments i les retallades i per una educació realment pública i popular al mateix temps que busquem vincular les lluites dins les universitats i els instituts amb les que succeeixen al conjunt de la societat, als barris, a les places i als centres de treball.

Formem part del moviment estudiantil i l’impulsem en tot el possible. Les assemblees de facultat són i han de ser el cor del moviment estudiantil, per això hi participem i contribuïm a fer-lo més fort. Al mateix temps, creiem que cal organitzar els i les estudiants que vegin necessari lluitar de forma coordinada i aprendre de les lluites passades i de les idees revolucionàries per poder ajudar a construir les resistències actuals i a canviar el sistema des de la base.

Necessitem un moviment que combini unitat i radicalitat. Calen objectius comuns i clars en torn els quals mobilitzar unitàriament el màxim de gent possible, però també és necessari pujar la radicalitat per ser una pressió real envers els poders econòmics i els governs retalladors de CiU i PP.

Confluència amb la resta de lluites del sector públic. Necessitem unir tant a estudiants com al professorat i el conjunt de treballadors/es de tot el sector educatiu, i avançar en la unitat de les resistències amb els serveis públics també amenaçats amb la privatització.

Estudiants i treballadors. Com estudiants tenim un paper a jugar en les diferents lluites i podem ser una punta de llança en la transformació de la societat. Però al mateix temps, tindrem més capacitat per desafiar el sistema si confluïm amb la resta de lluites de la societat i amb la força material que tenen les mobilitzacions de la classe treballadora.

Necessitem una lluita coordinada al màxim de nivells. Hi ha un enemic comú que és la LOMCE i l’Estratègia 2015 per la qual cosa la lluita contra els atacs a l’educació pública s’ha de coordinar a nivell de tot l’Estat espanyol, si bé també s’ha d’articular i enfortir en l’àmbit dels Països Catalans per tombar les retallades dels governs autonòmics.

quedefensem

Resistència Ens oposem a totes les retallades i als atacs neoliberals que s’estan produint, des de la l’educació fins al transport, la sanitat, l’habitatge o la precarietat laboral. Nosaltres no hem de pagar la seva crisi.

Anticapitalisme Crisi, desigualtat, opressió, fam, destrucció mediambiental, guerres… tots aquests problemes tenen un origen comú en el sistema econòmic imperant. Sí que hi ha diners però aquests van a parar a salvar els bancs i les grans empreses i a pagar els especuladors. Per aturar els atacs socials hem de plantejar una alternativa anticapitalista basada en deixar de pagar el deute, nacionalitzar la banca sota control públic i intervenir la gran riquesa existent en poques mans, entre d’altres mesures.

Solidaritat El sistema intenta dividir-nos amb el sexisme, el racisme, la islamofòbia, etc. Per això hem de lluitar per a acabar amb tot tipus d’opressió: per l’alliberament de les dones i dels col·lectius LGTB, contra les polítiques xenòfobes i el creixement del feixisme, pel dret a la independència del poble català.

Revolució Donem suport a les reformes, però aquestes no són suficients. La única forma d’aconseguir una societat igualitària i democràtica és a través de l’autoemancipació de la classe treballadora en una revolució internacional des de baix que acabi amb el capitalisme.