Mobilitzacions


Deprecated: Non-static method GP_Locales::by_field() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/modules/sharedaddy/sharing-sources.php on line 694

Deprecated: Non-static method GP_Locales::instance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/locales.php on line 1798
29N Les Marxes de la Dignitat prenem el carrer
Aquest proper 29 de novembre les Marxes de la Dignitat convoquen manifestació a les 17.30 a Plaça Universitat. En el marc de la setmana de lluita del 24 al 29 de novembre les Marxes surten al carrer contra l’atur, contra els desnonaments i contra el Tractat de Lliure Comerç entre la UE i els EEUU.
Sortim al carrer per a defensar uns serveis públics universals i de qualitat, la renda bàsica, el dret a la vivenda, a l’educació i a la sanitat.
Perquè volem decidir-ho tot, el 29N sortim al carrer contra el Règim!

Més informació a la web de les Marxes de la Dignitat:

http://marxadeladignitat.org/


Antigues

ATUREM LA GOVERNANÇAContinuem lluitant per la pública


14 DE DESEMBRE A LES 8:00 A PLÇA CATALUNYA (DAVANT EL BANCO CENTRAL)

UAB: Xerrades amb professorat retallable. Ocupació de la facultat de ciències

UPC: Claustre d’estatuts

UB: Concentració a Plça Catalunya

UPF: Consell de Govern

Més info a la web de la PUDUP


Concentració: Palestina, Iraq, Afganistan… Nosaltres no oblidem

breveon472-c2c93.png

No a la guerra!
Dissabte 10 d’abril, 18h
Pl. Sant Jaume
Barcelona

* 1 any de la matança a Gaza
I encara avui el govern espanyol continua el comerç militar amb Israel, que segueix amb el setge al poble palestí.

* 7 anys de la invasió de l’Iraq
I ara encara viuen pitjor que sota Saddam Hussein.

* 8 anys d’ocupació a l’Afganistan
I cada dia que passa la “missió de pau” mata més civils en aquest país.

* Solidaritat amb els pobles de Palestina, l’Iraq, l’Afganistan…
* Retirada immediata de les tropes espanyoles de l’Afganistan!
* Ara com sempre, no a la guerra, fora les forces d’ocupació!
* Per la pau, el treball i un món sostenible, no una Europa de guerra, crisi i retallades socials

Convoca: Plataforma Aturem la Guerra

Aquesta acció forma part d’una sèrie de mobilitzacions de la Campanya per la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan


Vaga i manifestació: Contra la política educativa del Departament d’Educació

Defensem l’ensenyament públic i de qualitat

Dimecres 17, 12′15h
Pl. Universitat
Barcelona

Les organitzacions sindicals ja vàrem començar el curs denunciant la política de retallada general de recursos que havia portat a terme unilateralment el Departament d’Educació. A mitjan octubre del 2009, les organitzacions sindicals ens vàrem adreçar al Departament d’Educació amb una proposta de temes a negociar amb l’objectiu de redreçar aquesta política i afrontar alguns temes nous que el Departament tenia en cartera.

Les organitzacions sindicals ja vàrem començar el curs denunciant la política de retallada general de recursos que havia portat a terme unilateralment el Departament d’Educació. A mitjan octubre del 2009, les organitzacions sindicals ens vàrem adreçar al Departament d’Educació amb una proposta de temes a negociar amb l’objectiu de redreçar aquesta política i afrontar alguns temes nous que el Departament tenia en cartera.

El Departament ens va rebre amb bones paraules, però la seva actitud no només les desmentia sinó que encara va completar la política de retallades en no cobrir una part de les substitucions des del primer dia, alhora que trametia sense previ avís i sense negociació, l’esborrany de decret d’autonomia de centres al Consell Escolar de Catalunya.

Davant aquesta política de fets consumats a què ens té acostumats la Conselleria d’Educació, les organitzacions sindicals vàrem amenaçar amb un calendari de mobilitzacions que vàrem aturar davant el gest del Departament de retirar la proposta de permanència del professorat als centres durant la primera setmana del mes de juliol d’aquest curs, d’obrir un dia més a la setmana de nomenamentsi l’acceptació de negociar els temes pendents. En aquest sentit, les organitzacions sindicals i el Departament ens vàrem donar un termini fins al 19 de febrer per intentar arribar a acords.

Ara, un cop superat el dia 19 de febrer, les organitzacions sindicals considerem que les propostes presentades pel Departament són absolutament insuficients i que s’ha limitat a jugar amb el temps per dilatar el procés de negociació amb la finalitat d’evitar les mobilitzacions.

Les organitzacions sindicals no volem trencar les negociacions, ja que són el mitjà necessari per fer viables els objectius i les reivindicacions del professorat i la implantació de millores en els centres públics; no obstant, entenem que si no es busquen formes de pressió que en capgirin l’actual estat, aniran morint d’inanició.

És per això que pensem que ha arribat el moment de dir prou, plantar-nos tots i totes junts i demostrar de nou al Departament que el professorat i la comunitat educativa rebutgem tant els seus mètodes com la seva política eductiva.

Les organitzacions sindicals sotasignants fem una crida al professorat a participar activament en el debat en els centres i en les zones i l’encoratgem també a mobilitzar-se i participar activament en les accions que es convoquin:

·PER L’INCREMENT GENERALITZAT DE PLANTILLES. NO A MÉS RETALLADES. DISMINUCIÓ DELS ALUMNES PER AULA.

·PER LA COBERTURA DE TOTES LES SUBSTITUCIONS DES DEL PRIMER DIA. NO A LES HORES EXTRES.

·NO A AQUEST PROJECTE DE DECRET D’AUTONOMIA DE CENTRES. PER LA GESTIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICIPATIVA. NO A LA DESREGULARITZACIÓ DE LES CONDICIONS LABORALS DEL PROFESSORAT.

·PER LA JORNADA INTENSIVA AL JUNY. NO A AQUEST CALENDARI ESCOLAR.

·PEL TREBALL ESTABLE I DE QUALITAT. CONTRACTACIONS DE MITJA JORNADA I SENCERA.

·NO A AQUESTS NOMENAMENTS TELEMÀTICS.

Les organitzacions sotasignants convoquem: Vaga el dia 17 de març

Si les negociacions no avancen i no s’aconsegueixin els objectius marcats, les organitzacions sindicals continuarem convocant mobilitzacions.

USTEC·STEs,CCOO,ASPEPC-SPS,FETE-UGT,CGT,…

———-

MANIFESTACIÓ:

DISSABTE, 27 de JUNY de 2009

18:30h – PL. UNIVERSITAT

Cartell28JCU

28 de juny, diada internacional per l’alliberament glt

Guanyem llibertats! Prou Tranzmarikabollofòbia!

Tant el 28 de juny, Diada Internacional per l’Alliberament GLT, com la resta de dies de l’any, en el FAGC pretenem que la nostra acció política reverteixi en la transformació social.

A tal efecte comptem amb impulsar la nostra capacitat de denúncia i mobilització (per exemple, hem denunciat la Guàrdia Urbana de Barcelona per la vexació a un transsexual masculí, o un Institut de Sabadell per bulling lesbofòbic).

Aquesta capacitat de denúncia i mobilització ha d’articular accions contundents: si l’Església predica contra nosaltres, responem activant campanyes d’apostasia; si els molesta veure’ns expressar la nostra afectivitat en públic, convoquem besades col·lectives; si agredeixen a una persona GLT, activem el mecanisme legal, mediàtic i reivindicatiu perquè aquesta agressió no quedi sense resposta. Pensem que no es tracta de retirar-nos de l’escena quotidiana i començar a construir “famílies felices”, sinó de consolidar l’espai públic amb tots els nostres matisos. Aplaudim l’equiparació de drets, però no creiem que suposi en absolut un avenç en les llibertats del col·lectiu GLT. Volem manifestar la nostra diferència sense haver de pagar cap peatge extra i sense haver de reforçar estereotips.

Allò políticament correcte ens ha acceptat i, és clar, hem d’estar-li agraïdes. Passa, però, que ha arribat molt tard. Seguim tenint problemes inherents en la nostra vida. Problemes que tenen a veure amb treballs precaris, habitatges inaccessibles, discapacitats i, sobretot, amb un inconformisme que ens impedeix la “normalització”. Davant d’aquesta situació no ens queda més remei que la construcció d’aliances polítiques basades en la crítica al model uniformador que ens imposa uns patrons normalitzadors i classistes.

Aquest 28 de juny, volem invitar gais, lesbianes i transsexuals a que no renunciïn a cap espai públic ni privat. Espais que hem de reivindicar com a propis, ja sigui el carrer, el frankfurt de la cantonada, el lloc on treballem o la reunió de la comunitat de veïns. Si és necessari, cal que ens mostrem des de la provocació. Hem de poder viure amb dignitat i sense falses toleràncies.

Per tal de fer-ho real i tangible cal que recuperem la mobilització del col·lectiu GLT. Ens hem de mobilitzar front qualsevol intent de posar preu a la nostra llibertat d’escollir com volem viure la nostra sexualitat. No podem conformar-nos amb quedar reclosos en barris “glamurosos” però exclusius que ens allunyen dels nostres espais habituals.

Es fa necessari el disseny d’estratègies de prevenció que posin en primer plànol la violència i la tranzmarikabollofobia com si d’una pandèmia es tractés, una pandèmia invisibilitzada intencionadament, que acaba per destruir la vida de moltes persones abans fins i tot que puguin prendre consciència de la seva opció o identitat sexual. Estratègies que comencin per instal·lar la tranzmarikabollofobia com un perill a combatre, i per tal de fer-ho possible s’ha de treballar en l’àmbit de l’educació, perquè qualsevol persona gai, lesbiana o transsexual pugui tenir accés, des de la infància, a un imaginari positiu que no ridiculitzi la seva sexualitat.

L’homofòbia, la lesbofòbia o la transfòbia no desapareixen amb la multiplicació de drets, ni amb la sola, per bé que necessària, denúncia de les agressions i les discriminacions. Es tracta de lluitar per la consolidació de les llibertats. Per fer-ho possible hem de tenir molt clar que així com els drets que vulguin donar-nos poden ser negociables, les llibertats no ho són. Les llibertats són intrínseques al nostre desenvolupament com a éssers humans individuals. No hem, ni volem, demanar permís per a expressar-nos.

Aquest 28 de juny…

…GUANYEM LLIBERTATS! PROU TRANZMARIKABOLLOFÒBIA!

Manifestació antirepressiva

MANI ANTIREPRESIVA 27JUNY09_cartell_a3

DISSABTE 27 DE JUNY 2009

12h FORAT DE LA VERGONYA (BCN)


Un cop mes ens veiem obligades a sortir al carrer amb la necessitat de pressionar als que governen i denunciar el seus intents de fer callar les veus dissidents d’aquest sistema, així com donar suport a tants i tants col·lectius que continuen lluitant per un canvi real a les seves vides (veïns i veïnes que son exclosos pels macroprojectes urbanístics agressius, treballadors en lluita per millores al seus llocs de treball, estudiants contra la privatització de l’ensenyament,…)

Dia a dia ens trobem amb diferents intents de fer desaparèixer aquestes lluites, son les múltiples cares que conformen una única estratègia repressiva. Alguns dels mecanismes que més sovint trobem són:

1. Els intents d’instaurar la por a través de les actuacions del cossos repressius policials.

2. La manipulació de la informació pels mitjans de desinformació en un intent de mostrar als botxins com a víctimes i desacreditant les lluites col·lectives.

3. La utilització de les diferents legislacions per enfortir les persecucions penals de la dissidència

4. Finalment la presó, com a mitja últim per segrestar les veus de totes aquelles persones que no tenen cabuda al seu món.

Per això continuarem lluiten de totes les maneres que considerem oportunes per exigir l’absolució i retirada de càrrecs a casos com: les detingudes del Forat de la Vergonya, les encausades en les cremades de fotografies del rei, els buseros represaliats, la Nuria Pórtulas, les desobedients a les penes-multa, les resistents al Pla Caufec, l’Alfons antikubotan, els estudiants expedientats contra el pla Bolonya, detingudes per solidaritzar-se amb la revolta grega, etc.

Alhora, també volem fer especial menció a totes aquelles persones que encara resten preses i no han deixat de denunciar i de lluitar des de dintre dels murs. Persones com l’Amadeu, en Joaquín o en Manuel Pinteño que els volen mantenir empresonats tot i haver complert les seves condemnes. Persones com en Franki, que va ser amonestat per donar suport públicament a l’Amadeu a la seva anterior vaga de fam. Persones com en Zigor, la Laura, en Diego i la resta de presos polítics catalans.

Per tots i totes elles aquí estem!

Per la llibertat, contra la repressió!

CONTRA LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT

CONVOCATÒRIA DE VAGA PARCIAL DIA 10 DE JUNY

(DE LES 12 H. A LES 15 H.)


10J Vaga

Els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT convoquem a tot el professorat a rebutjar les mesures proposades pel Departament, participant activament a la vaga parcial (de les 12 a les 15 hores) del dia 10 de juny i a les concentracions que tindran lloc a les 13,30 davant de tots els SSTT i en altres localitats.

El conseller continua imposant mesures que, de manera totalment unilateral, i amb l’excusa de la crisi i la manca de pressupost, empitjoren les condicions laborals del professorat dels centres públics alhora que en devaluen la qualitat. Unes mesures que atempten contra les plantilles dels centres, ja que impliquen una reducció efectiva de professorat i suposen un augment de les hores de treball en detriment de les tasques de tutoria i coordinació pedagògica.

Així mateix, cal reiterar el nostre rebuig al projecte de  la nova Llei d’Educació que, en lloc d’introduir canvis que vagin en la línia d’enfortir l’ensenyament públic i de resoldre els problemes plantejats en els centres, PSC i ERC han optat per fer una aliança amb CiU i pactar una Llei que promou un model que aposta pel creixement de la iniciativa privada sostinguda amb fons públics.

Cal tornar a fer sentir la nostra veu:

  • NO A L’INCREMENT DE LA JORNADA LECTIVA. NO A LES HORES EXTRES.
  • NO VOLEM AQUESTA LLEI
  • NO A LA SUPRESSIÓ DEL BATXILLERAT NOCTURN
  • NO A LA RETALLADA DE PLANTILLES
  • NO A LA MASSIFICACIÓ A LES AULES. INCREMENT DE LES CONSTRUCCIONS DE CENTRES PÚBLICS
  • NO ALS INCOMPLIMENTS DEL DEPARTAMENT
  • AMPLIACIÓ DELS PACTES D’ESTABILITAT
  • NO A LA DISMINUCIÓ DE L’OFERTA PÚBLICA

Concentració 21M

EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA

Dia: dijous 21 de Maig

Hora: 19:30h

Lloc: Plaça Sant Jaume (Barcelona)

El proper dijous 21 de maig a les 19:30h es portarà a terme una Concentració a la plaça Sant Jaume de personal docent i investigador i de personal d’administració i serveis sota la pancarta: En defensa de la Universitat Pública. Durant la concentració es lliurarà al President Montilla el següent escrit: Honorable president, senyor Montilla, a frec de quedar-nos sense parla davant tant de silenci administratiu, que, encara que amagat, és sempre polític, voldríem demanar entrevista amb vostè, segurament amb caràcter d’urgència. És per parlar, políticament, de la Universitat. No ens mou cap mena de rauxa, però tampoc el seny que ara es porta. Cregui’ns, són només ganes de parlar obertament de la situació de la Universitat i, per descomptat, de la seva relació amb el món. No es pot deixar el futur de la Universitat en mans d’unes lleis i normatives sovint elaborades al marge, sense discussió, sorpresivament. Creiem en l’honorable humilitat de reunir sensibilitats diferents i parlar i debatre sobre un dels béns més preuats del que hauria de ser el nostre futur. Creiem en l’honorable humilitat de confrontar diferents raons que només cerquin entendre’s i comprendre, doncs, què cal fer. Revoltades com estan totes les coses, i en tots els àmbits, s’hauria fer de bon veure la necessitat de lentificar els ànims, tots plegats, i no precipitar una actitud/acritud política de futur incert, que és l’equivalent al futur fixat. Com vostè, creiem en una Universitat activa en la societat, una Universitat crítica, reflexiva, que no vegi reduïda la seva feina a la producció d’operaris experts en el silenci, dependents, adequats a les lleis de mercat, quan podem començar a sospitar que es tracta de lleis de futur encara injust.

Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes

També acompanyarem la carta amb la declaració de la Coordinadora Estatal d’Assembles PDI PAS y un dossier amb 10 manifestos que recullen milers de signatures crítiques amb el procés Bolonya. Us esperem a tots i a totes.

Aturem Bolonya ja !!

Primer de Maig Anticapitalista: Manifestació 17:30 Pl.Universitat

adhesiu1maig

NO ENS CALLARAN. AHIR I AVUI, SENSE LLUITA UNITÀRIA NO HI HA FUTUR.

Vagues generals a França, Itàlia i Grècia: Què passa amb el sindicalisme acomodat d’aquí?

EL GOVERN A FAVOR DE BANQUERS ESPECULADORS I LA PATRONAL CONTRA ELS TREBALLADORS

Salari i pensió mínima 1200 €/mes i 35h setmanals sense reducció salarial, com a primera mesura per repartir el treball i la riquesa.

Prestació d’atur indefinida mentre no es trobi treball.

Reforma fiscal, que retorni la progressivitat als impostos després de l’irresponsable saqueig de las arques públiques. Prohibició de los paradisos fiscals i la impunitat fiscal.

Lloguer social de tots els habitatges buits. Expropiació dels habitatges buits retinguts pels constructors i els bancs, i fi dels desnonaments de las famílies con moratòria del pagament d’hipoteques.

Banca Pública sota control social per a que el crèdit estigui al servei de l’ocupació i no de l’especulació. Contra la socialització de les pèrdues dels bancs. Prou de destinar els nostres impostos per a salvar banquers, mentre 1 de cada 5 aturats no rep cap tipus de cobertura social.

Paralització de les privatitzacions de serveis públics. Per la reversió de les ja realitzades; en defensa de la Sanitat Pública; per la derogació de la Llei 15/97; en defensa de l’Educació Pública; no a Bolonya ni a la LEC.

Prohibició d’acomiadaments. Nacionalització sense indemnització de les grans empreses que tanquen i reobertura sota control dels treballadors i associacions, per a reorientar la producció segons les necessitats i de manera ecològicament sostenible.

Cap persona és il·legal. Igualtat de drets per a tothom, nascuts aquí o fora. Per la derogació de la Llei d’Estrangeria i de la “Directiva de la Vergonya”. Tancament immediat dels Centres d’Internament.

El treball cooperatiu, el consum responsable i les finances ètiques ja són realitats presents a la nostra societat basades en valors alternatius als capitalistes.Per la democràcia directa, la plena igualtat,Més  el recolzament mutu, la solidaritat, la responsabilitat i la justícia social!

EXISTEIXEN SOLUCIONS FAVORABLES PER LA MAJORIA, ÉS NECESSARI QUE ENS HI IMPLIQUEM

Més info: www.noalacrisi.cat


Dimarts 28 d’Abril: Jornada de lluita i manifestació a les 18h a Plaça Universitat contra Bolonya

13084_1_lou

Coincidint amb la cimera de ministres que es reuneix a Louvain per celebrar els 10 anys de la Declaració de Bolonya, s’ha organitzat una contra cimera a la mateixa ciutat de Louvain i una jornada de mobilitzacions a nivell europeu. A Catalunya la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants ha convocat una sèrie d’acions descentralitzades el mateix dimarts 28 i una manifestació a les 18h a Plaça Universitat perquè puguin assistir-hi la resta de treballadors i moviments socials que donen suport a la lluita dels estudiants.

EL 29 D’ABRIL: VAGA PER LA PÚBLICA


El pròxim dimecres 29 d’abril hi ha convocada una vaga arreu dels Països Catalans per seguir denunciant el comportament de les administracions i l’intenció de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior a privatitzar l’educació dels nostres centres.El mateix dimecres a les 12h a la Plaça Universitat de Barcelona: manifestació! I durant el vespre es durant a terme diferents concentracions locals simultàniament.

Ahir llicenciat, avui graduat, demà precarietat!

Manifestació contra la repressió al moviment estudiantil: “Bolonya s’aprova a cops de porra”

Per l’ensenyament públic: No a Bolonya! No a la repressió!
Dijous 25 de març, 20h
Pl. Universitat
Barcelona

Des de la comissió de dinamització de la CAE(Coordiandora d’Assemblees d’Estudiants) us volem convidar a la manifestació contra la repressió policial als moviments socials, organitzada conjuntament amb el SEPC i d’altres moviments socials.

Desde la trobada d’assemblees extraordinària hem valorat necessari donar una resposta pacífica, unitària i massiva a la violència exercida pels mossos d’esquadra el passat 18 de Març. La Manifestació començarà a les 8 de la tarda a plaça universitat. La mani acabarà fent una acampada a la mateixa plaça universitat. L’intenció de l’acampada és impulsar la manifestació contra la crisi del 28 de març, convertint la plaça universitat en un centre de formació, informació i difusió contra les conseqüències socials de la seva crisi.

Ens veiem a la manifestació

Comissió de dinamització de la CAE

Manifestació: “Més de 1000 acomiadaments cada dia a Catalunya, no callem!”


Contra la crisi i el G-20
Dissabte 28 de març, 17’30h
Pl. Universitat
Barcelona

Des de la Campanya Que la Crisi la Paguin els Rics (www.noalacrisi.cat) volem posar en el vostre coneixement la següent informació:

Dins de la setmana internacional de lluita contra el capitalisme convocada pel Fòrum Social Mundial 2009 a Belém (Brasil), es realitzarà una manifestació unitària a Barcelona el proper Dissabte 28 de Març, Plaça Universitat 17:30 amb el lema Més de 1000 acomiadaments cada dia a Catalunya, no callem!

Els moviments socials, sindicats, organitzacions polítiques o culturals que formem la Campanya, accessible a l’apartat ‘Qui Som’ de la Web, fem una crida a la mobilització general de la ciutadania contra els culpables de la Crisi i en defensa dels drets dels treballadors i població en general.

Exigim protecció immediata per a tothom, però amb la vista posada en aquells que ja feien patir una Crisi permanent en milions de persones, crisi de precarietat, de vivendes inaccessibles, d’inseguretat laboral i social, de deslocalització.

Volem participar en la creació d’un moviment popular ampli que lluiti contra els interessos i cobdícia dels capitalistes, proposant noves formes d’organització que posi l’economia al servei de les necessitats socials i no a l’inversa.

En definitiva, volem dir prou a un sistema basat en l’explotació i d’injustícia social.

Aquesta participació la fem extensiva als treballadors en lluita pel seu lloc de treball digne, aquells i aquelles que el veuen perillar, als estudiants represaliats que planten cara contra la privatització i mercantilització de l’ensenyament, a companys i companyes que posen cada dia esforç per caminar cap a un món millor. Companys com l’Enric Duran, gent a qui ni el poder de la Banca ni el d’aquells que la protegeixen podrà aturar mai.

Volem finalment, deixar palès el nostre rebuig a la violència policial contra els estudiants en lluita per una Educació pública i de qualitat on les empreses no hi posin les urpes, repressaliats per ser un moviment suficientment ampli i decidit com per poder aturar una contrareforma capitalista.

Campanya que la crisi la paguin els rics

Concentració pel dret al propi cos i contra la campanya de la conferència episcopal

Per una vida digna i de qualitat, pel dret a decidir i el dret al propi cos
Dimecres 25 de març, 19h
Pl. Catalunya
Barcelona

El dia 25 de Març la Conferència presenta la campanya publicitària del linx contra l’avortament en una “Jornada per la vida”, que es celebrarà a diferents ciutats de l’estat. El 25 de març és el dia de “l’anunciació de Maria” (vaja, el dia que es va quedar embarassada). A Barcelona penjaran més de 200 plafons publicitaris. Al mateix temps, les ultimes declaracions del Papa sobre el preservatiu i la SIDA mostren la hipocresia i la propaganda de la mort que promouen.

Donat que el dia 25 sortirà a tots els mitjans aquesta campanya masclista i demagògica, us convoquem a la concentració.

Campanya pel drer a l’avortament

Deixa un comentari