L’oposició a la Conferència Euro Àrab i la lluita a la UB


Deprecated: Non-static method GP_Locales::by_field() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/modules/sharedaddy/sharing-sources.php on line 694

Deprecated: Non-static method GP_Locales::instance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/locales.php on line 1798

Per Albert Portillo. Dijous 30 de juny passat va tindre lloc a Barcelona una manifestació estudiantil contra la Conferència Euro Àrab de Rectors en el marc de la jornada de lluita contra aquesta conferència.

Aquesta conferència que aplegava fins a 150 rectors de les universitats àrabs, es reunia amb la finalitat de discutir i pensar de com estendre el pla Bolonya a les universitats Àrabs. És a dir amb la finalitat d’estendre l’externalització, l’augment de taxes, els acomiadaments i en definitiva la privatització a les universitats.

Davant d’això la PUDUP va convocar mobilitzacions els tres dies que durava la conferencia Euro Àrab, 30, 31 i 1 de Juny. Dijous es va realitzar la manifestació a les 19h de la tarda que aplegà 200 estudiants, divendres 31 van tindre lloc una contra cimera centra en les lluites estudiantils al món àrab i al Quebec i Xile i dissabte 1 la PUDUP va sumar-se a la convocatòria de manifestació contra la Troika.

El rectorat de la UB retrocedeix

La setmana passada es va obtenir una Victoria quan el rectorat de la UB es va comprometre a no realitzar cap acomiadament entre els 2.000 professors associats. L’ocupació del rectorat per part de l’estudiantat ha servit per pressionar el rector i fer que els pressupostos de la universitat per al 2013 no contemplessin cap reducció de personal tot i que si una petita reducció d’un 1’5%.

Encara està per veure si aquest compromís és real o purament façana, ja que encara no estan aprovats els pressupostos de la generalitat per al 2013 que preveuen una retallada d’entre un 7 i un 10%. Però tot i això, és una victòria i mostra que la lluita serveix.

Albert Portillo és membre d’Estudiants En Lluita

Deixa un comentari