La solidaritat amb les Illes enceta la unitat “sindical” a la UAB


Deprecated: Non-static method GP_Locales::by_field() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/modules/sharedaddy/sharing-sources.php on line 694

Deprecated: Non-static method GP_Locales::instance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/locales.php on line 1798

Feia temps (almenys des d’alguna assemblea Inter campus) que un acte polític no reunia prop de 2 centenars de persones a la Plaça Cívica de la UAB. Podríem dir que la vaga de les Balears és la lluita més forta que ha viscut la comunitat educativa en molt de temps, i podríem dir també que el reclam solidari d’aquesta lluita és la que ha convocat als centenars de persones.

No aniríem mal encaminats en cap de les dues afirmacions. No obstant, en aquestes retòriques falta una dosi de realisme, de com portar a la pràctica aquest acte solidari perquè tingui aquest èxit d’assistència, muntat en un setmana justa i quasi sense difusió en suport físic. La resposta a aquesta qüestió és el que hem estat defensant sempre des de Estudiants en Lluita, la unitat de l’esquerra radical.  Ha resultat que cada organització (SEPC, Estudiants Enlluita i Assemblea llibertària UAB) ha estat capaç d’aportar tot el necessari en un temps rècord, aportant paral·lelament mans per fer treball i apropant el seu propi entorn, fent una suma total molt positiva.

A nivell de crònica la cafeta va començar amb la ponència de Cesar Oltra que venint de les Illes exposà el procés organitzatiu dels mesos necessaris per a arribar a aquesta vaga indefinida des de la base.  La segona ponència fou una explicació de la realitat actual de la lluita de l’Assemblea Groga, a càrrec de Ramón Font, explicant també i fent una crida a les properes mobilitzacions (acampades d’educació a les places el 18 d’octubre i la convocatòria de vaga del 24 d’octubre). El debat girà entorn al rol dels sindicats majoritaris i la definició de “sindicat grog”, tan a les illes com a nivell abstracte. Debat interesant tenint en compte la composició del públic (gran part eren activistes de les assemblees de facultat)… A les 15h erem tots dinant. Fets els deures solidaris!

En definitiva creiem des d’Estudiants En lluita que aquesta ha estat una molt bona experiència unitària i una altra mostra de que aquest curs comença (també a l’autònoma) amb moltíssima força per la lluita. El 14 d’octubre volen inaugurar el curs els nostres amics catedràtics, equip rectoral i més membres de les altes esferes de la UAB amb un apetitós piscolabis VIP….

A tu també t’hi han convidat? Doncs ens veiem allà!

Nahuel Quimasó, membre d’Estudiants En lluita i participant de l’assemblea de ciències i biociències de la UAB

 

Deixa un comentari