FEU DIFUSIÓ!

En un context de crisi sistèmica com l’actual es fa palès que el sistema económic capitalista no funciona.
Creiem que el sistema capitalista no respon a les necessitats de les treballadores i de les futures treballadores. Així ho demostra l’increment de la precarietat laboral i l’atur que s’està donant a l’actualitat.  El sistema productiu sense cap planificació ni control fa que el nostre entorn esdevingui insostenible, ja que no respecta el medi ambient, i no contempla els seus límits. Així ho demostra l’escalfament global del planeta i la desaparició progressiva d’espècies i espais naturals a la terra.

La cultura individualista en què estem summergits aliena l’individu fins al punt de fer inexistent la participació de la gent de la política, provocant així l’elitització de la mateixa, que cada cop respon menys a les necessitats de la gent d’a peu, i més a les necessitats dels grans empresaris.

Davant el no funcionament de l’actual sistema, sorgeix la necessitat de construir una proposta alternativa. Creiem que aquesta passa necessàriament per la construcció de lluites des de la base, com la lluita pels drets de les treballadores, pels drets de les dones, per la defensa dels serveis públics, el medi ambient, la cultura popular, la terra, la lliure comunicació i la lliure circulació de persones, pel dret a l’habitatge digne i lliure, per la democràcia participativa, la lluita antirepressiva, la lluita per l’autodeterminació i emancipació dels pobles, la lluita per una altra economia i sistema productiu, per l’abolició del deute extern i per l’alliberament sexual.

Les lluites no es poden donar aïllades, ja que totes responen a una mateixa problemàtica que es genera a partir d’un rerefons comú. Cal doncs, generar sinèrgies entre elles i crear un punt de trobada que il·lustri aquesta convergència. La lluita per una cosa concreta constitueix la part d’un tot: la lluita contra el sistema capitalista.

És per aquest motiu que proposem la creació d’un espai d’intervenció política amb base estudiantil, que s’enmarca en la lluita en defensa del serveis publics, amb caire anticapitalista, i que es marca com un dels seus objectius principals, la coordinació amb el màxim nombre de movimients socials.

Per tant, volem convocar a tothom que comparteixi aquesta reflexió, el dia 21 de setembre a les 20h al Centre Social la Rimaia, carrer Casanova 17, Barcelona. Per tal de donar forma i contingut a aquest nou espai d’intervenció política.
Les persones que compartim aquesta reflexió i que volem convidar totes les demés que la comparteixin a venir som:
Silvia Abadia, estudiant de Periodisme UAB.
David Alfara, estudiant d’Història a la UAB.
Guifré Bombilà Murillo, estudiant (expulsat) d’Història de la UAB.
Neus Cabanillas, estudiant de Sociologia a la UB.
Joan Giner, estudiant de Enginyeria tècnica de telecomunicacions a la UAB.
Julià Mestieri, estudiant de la doble titulació Llicenciatura en Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UAB.
Annabea  Moya, estudiant de Magisteri a la UB.
Manuel Portero Leiva, estudiant d’Enginyeria Quimica Superior a la UAB.
Manel Ros

Manu Simarro, estudiant de Ciències polítiques a la UAB.

Laia Tobed Secall , Estudiant de Psicologia a la UB.

Esperem poder engreixar, i molt, aquesta llista. No hi ha res definit. Només l’anàlisi d’aquí adalt. TOT ESTÀ PER FER, TOT ES POSSIBLE.

Deixa un comentari