El proleg — memòries d’un any de lluita estudiantil

Vídeo. Aquest any ha estat un any ple de lluites, però si una ha sobresortit sobre les altres ha estat la lluita contra el Pla Bolonya que ha dut a terme el moviment estudiantil. Vagues, manifestacions, accions i ocupacions –com la del Rectorat o la de la Facultat de Lletres de la UAB– han estat una constant. Els i les estudiants han demostrat que és possible lluitar contra el neoliberalisme, però també contra la repressió i la criminalització. Aquests vídeo recull com va ser aquesta lluita per no oblidar que no s’ha acabat i que l’any que ve continua.

Clica aquí per veure el video!

Vídeo de Okupemlesones

Podeu llegir també “Anàlisis: un any d’intensa lluita contra Bolonya”

One thought on “El proleg — memòries d’un any de lluita estudiantil

  1. És un error creure que encara la lluita pot continuar. Més accions pel pròxim curs no poden treure res de bo: Bolonya s’ha implantat, no s’hi ha pogut participar i ja res es pot fer aturar-lo, apart de que s’ha fet tard per pactar. Qualsevol tipus de mobilització que intenti impacte o afecti els estudiants, tindrà una gran oposició per part d’aquests. I sobre el comentari de que és possible lluitar contra el neoliberalisme, discrepo: la lluita antibolonya no ha aconseguit cap dels seus objectius.

    Crec que les raons estan a no voler acceptar que el Pla era inaturable, i que la millor sortida era participar-hi i intentar salvar els mobles, o fer el canvi el millor possible, tenir pes decisori. La política de cadires buides va matar aquesta opció i sense aquesta via es va donar pas a la lluita més directa, sense tenir prous suports entre l’estudiantat. Això va acabar de matar-ho tot, perquè ha tret el tema que està al rerefons de tot plegat: les assemblees estan ocupades per grups d’una ideologia determinada i pels sindicats estudiantils que les usen per organitzar-se, de manera que intenten evitar que siguin obertes, és a dir, que la seva direcció sigui sempre la majoritària. Amb això n’hi ha prou per provocar la fugida en desbandada de la majoria d’estudiants de la lluita i de les assemblees, que en altres circumstàncies haurien sigut elements de suport però discrepen de les opinions majoritàries dels assemblearis.

Deixa un comentari