Crònica de la manifestació contra la Llei Mordassa

Unes 11.500 persones (i no unes 3.500 com afirmen alguns mitjans) van acudir el passat dissabte dia 20 de desembre a la manifestació convocada per la plataforma Desob14 a Plaça Universitat. El motiu de la convocatòria era protestar contra la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com la Llei Mordassa. Per Núria Pérez.

 “Cap Mordassa ens farà callar, defensem els nostres drets” ,“Quan la injustícia és la llei, la desobediència és un fet” són alguns dels lemes que es podien llegir a les pancartes de la manifestació.

No només a Barcelona sinó a més de 30 ciutats arreu de l’Estat va ser més que evident el rebuig per part de la ciutadania a una llei que suposa un atac brutal a la llibertat d’expressió i de reunió. Entre altres coses, participar en concentracions no comunicades a les autoritats, difondre imatges de la policia, impedir  desnonaments, fer assemblees en espais públics, negar-se a la identificació, la venta ambulant o no desconvocar manifestacions quan la policia ho exigeixi suposen sancions que poden anar dels 600 als 30.000 euros (fins i tot en alguns casos les multes poden arribar a 600.000 euros). És evident que la seguretat que busca aquesta llei no és per la ciutadania sinó pel govern.

Manifestacion-Barcelona-mordaza-Enric-Catala_EDIIMA20141220_0259_13

Fotògrafs i periodistes en una acció de protesta davant dels Mossos d’Esquadra. Foto Enric Català. Font El Diario.es

Tot de facilitats perquè el gossos amb porra i placa que protegeixen a les classes dirigents i els seus interessos puguin continuar fent-ho. Pretenen seguint atacant amb retallades, amb privatització, amb el control de les nostres vides i els nostres cossos, amb repressió i que no hi hagi resposta, que no hi hagi lluita. I com sempre, s’equivoquen. Hi ha resposta i hi ha desobediència. Per això, al arribar a la Delegació del Govern, un centenar de càmeres i de telèfons mòbils feien fotos dels antiavalots que estaven allà.

La manifestació va ser diversa i heterogènia: des de nenes al Babybloc fins a Iaioflautes. Moltes plataformes, organitzacions, sindicats, col·lectius, estudiants, treballadores, immigrants, aturades etc… deien clarament NO a les mordasses.

El color negre tenyia la manifestació. No podíem oblidar que allà no estàvem totes, faltaven les anarquistes preses. El passat 16 de desembre, agents de la BRIMO van registrar la Kasa de la Muntanya, l’ateneu anarquista de Poble Sec, l’ateneu llibertari de Sant Andreu així com alguns domicilis particulars. La finalitat dels registres i les detencions ha estat criminalitzar el moviment llibertari, al que han qualificat de “terrorista”, i crear noves cortines de fum per amagar als vertaders terroristes. Tal i com deia una de les portaveus a la capçalera de la manifestació “Terrorista és qui ens condemna a una vida de misèria i no qui es rebel·la contra ella”.  En un furgó de la Brigada Mòbil es podia llegir la pintada “terrorista és l’Estat”, a les parets d’una església “patriarcat és terrorisme” i als vidres d’una entitat de La Caixa “hipoteca és terrorisme”. Sabem qui és l’enemic i per tant, no podran criminalitzar la resistència i no podran evitar la solidaritat amb totes aquelles que lluiten per un nou món.

Podran tapar-nos la boca, però mai ens faran perdre les ganes de cridar.

La propera convocatòria antirepressiva tindrà lloc el proper dissabte 27 de desembre a les 17:00h a Plaça Catalunya per la llibertat de les anarquistes preses.

Núria Pérez és membre d’Estudiants En Lluita

Més informació sobre la Llei Mordassa:

https://www.youtube.com/watch?v=4z6JKyFBRyo&feature=youtu.be

https://www.diagonalperiodico.net/libertades/25029-resumen-grafico-lo-viene-con-la-ley-mordaza.html

https://directa.cat/ahir-vam-tornar-viure-una-jornada-fosca-nostra-ciutat

http://nosomosdelito.net/article/2014/10/31/1n-manifiesto-en-rechazo-la-ley-mordaza

https://directa.cat/milers-de-persones-al-centre-de-barcelona-criden-no-ens-deixarem-emmordassar

https://desobediencia2014.wordpress.com/2014/12/18/contra-laprovacio-de-la-llei-mordassa-ens-plantem-manifestacions-dissabte-20d-a-barcelona-12h-placa-universitat/

https://desobediencia2014.wordpress.com/

Deixa un comentari