Contra els desnonaments policials, solidaritat!


Deprecated: Non-static method GP_Locales::by_field() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/modules/sharedaddy/sharing-sources.php on line 694

Deprecated: Non-static method GP_Locales::instance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/locales.php on line 1798

Ens llevàvem aquest matí amb una trista noticia, batudes a varies okupes de Barcelona, i a domicilis privats de la capital catalana i de Madrid.
A primeríssima hora del matí, els agents de la BRIMO assaltaven la Kasa de la Muntanya, històric centre del moviment okupa a Barcelona, on conviuen famílies i activistes. En el moment de l’assalt hi havia dues criatures de 5 i 6 anys a la casa que, per fortuna, han pogut abandonar el CSOA acompanyats de dos adults. La policia ha escorcollat altres
espais del moviment llibertari, l’Ateneu Anarquista del Poble Sec i l’Ateneu Llibertari de Sant Andreu.

A l’hora d’escriure, ja anem per les 14 detingudes, inclòs un noi de Madrid i un bomber barceloní. Titulars ben grandiloqüents per part de la premsa del règim: “Operativo de los Mossos contra el terrorismo anarquista” (La Vanguardia), Golpe policial contra el “terrorismo anarquista” en Barcelona (El País)… etc.

Hem vist aquesta situació massa vegades com per confiar en la versió oficial. No més manos negras, no més Saccos ni Vanzettis, no més casos Scala, i per suposat no més operacions Pandora.
Parlen de terrorisme anarquista, però Emilio Botin no va morir per una bomba lapa a l’oblidar-se de mirar sota el cotxe. A Amancio Ortega no el va matar un tret al clatell. El sistema bancari espanyol no fa aigües per culpa dels atracaments i les sucursals fetes cendres pel foc anarquista. Als dirigents polítics i als patrons ningú els segresta. De quin terrorisme parlen doncs?

Qualsevol periodista que mereixi respecte no escriu titulars dictats per l’Audiència Nacional i sap perfectament, fent un mínim d’investigació, que l’anarquisme a l’Estat espanyol i a Catalunya està explotant la seva vessant més social des de fa uns anys,
organitzant-se a la Federació Anarquista Catalana, a la Federació d’Estudiants Anarquistes, a la CGT, a la CNT… De quin terrorisme parlen doncs?

Si tenim en compte que terrorisme implica directament acció política (legalment la llei espanyola no et pot jutjar per terrorisme si no tens una motivació o una finalitat política) entendrem de què estem parlant. D’aquest terrorisme és del que parlen. De crear contracultura, de treballar un discurs que busqui invertir l’hegemonia ideològica del neoliberalisme, d’organitzar els barris, els curros i les universitats.

S’etiqueta de terrorisme tot allò que suposa una amenaça directa l’status quo actual, el de l’1% trepitjant al 99%. Les anarquistes en particular i les revolucionàries en general tenim coses molt millors a fer que veure’ns obligades a engegar campanyes antirrepresives i caixes de resistència cada cop que a l’Estat li entra la dèria repressiva. Tampoc volem haver d’estar llegint totes les veritats a mitges, que són mentides, dels mass media afins al règim.

Tenim molta feina a cada poble, a cada conflicte laboral, combatent la llei mordassa, cada desnonament, el 3+2, la EU2015,el TTIP…etc.
D’altra banda és bo veure la xarxa plena de gent que cada cop es creu menys els seus muntatges. Si detenen, és que tenen por. Les volem a totes lliures, per tornar a compartir vagues, lluites, manifestacions i la lluita contra el capital.

Des d’Estudiants en Lluita rebutgem frontalment la criminalització del moviment llibertari i ens solidaritzem amb totes les lluitadores que han de patir la repressió de l’Estat només per somniar i crear un món millor.

Avui més que mai #JoTambeSocAnarquista.

Deixa un comentari