Comunicat d’Estudiants En lluita en motiu del desallotjament del rectorat UB


Deprecated: Non-static method GP_Locales::by_field() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/modules/sharedaddy/sharing-sources.php on line 694

Deprecated: Non-static method GP_Locales::instance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/enluchao/public_html/estudiants/wp-content/plugins/jetpack/locales.php on line 1798

“¿Què és més important, la Universitat de Barcelona o Bankia?” es preguntaven professores i estudiants a la roda de premsa organitzada divendres a la nit al rectorat de la UB, per tal d’anunciar la decisió presa en assemblea de continuar l’ocupació iniciada el 23 de maig malgrat les amenaces de desallotjament. Unes hores més tard, a les 3:30 de la matinada, l’actuació policial deixava ben clar que el professorat que lluita pels seus llocs de feina i l’estudiantat que intenta defensar la universitat pública importen molt menys a ulls de l’equip de Govern i especialment del rector Dídac Ramírez que la “imatge” a donar de cara a la trobada de rectors de la Unió Europea que tindrà lloc el proper 30 de maig a l’Edifici Històric de la UB.
Un rector que, per segona vegada, autoritza el desallotjament policial del rectorat malgrat que al setembre, en vistes a les eleccions a rector, lamentava públicament haver desallotjat els i les estudiants anti-bolonya al 2008. Però la hipocresia de l’equip de govern i de Dídac Ramírez no queda aquí. El comunicat emès en relació al desallotjament del rectorat ocupat és una burda manipulació i reflexa la inconsciència d’unes autoritats universitàries disposades al que sigui per imposar retallades, acomiadaments i la mercantilització de l’educació.
Com poden atrevir-se a parlar de “coerció” i “violència” de l’ocupació, mentre es refereixen a la intervenció d’unitats antiavalots a la universitat, amb el resultat de desenes d’identificions i deu ferits lleus per la repressió, com un “desallotjament pacífic”? S’ha preguntat el rector Ramírez quina és la “normalitat laboral i acadèmica” pel PDI associat que ja sap que anirà al carrer? Pels i les joves que no poden accedir a la universitat o que han de deixar els estudis per l’augment privatiu de les taxes i la falta de beques? Encara es pensen que algun membre de la comunitat universitària confia en la “voluntat de diàleg constant” d’un rector que, vàries hores abans de la primera reunió amb els i les estudiants i PDI, ja havia autoritzat els mossos d’esquadra a entrar en la universitat?
Per tot això fem una crida a la unitat del PDI, el PAS i de l’estudiantat per tal de fer un front comú contra les retallades, els acomiadaments i les polítiques privatitzadores del conseller Mas-Colell i les seves corretges de transmissió rectorals.
Demanem la dimissió del rector Dídac Ramírez per repressor reincident i per estar aplicant les mateixes polítiques retalladores que la resta d’universitats. I reiterem que si les autoritats universitàries realment “comprenen i comparteixen les preocupacions sobre la situació actual de la universitat pública”, el primer que han de fer es declarar-se insubmisos a les polítiques pressupostàries actuals.
L’equip de govern s’omple la boca parlant de “diàleg” i de que totes estem a la mateixa banda. Però nosaltres estem de la banda del professorat acomiadat i precaritzat, de l’estudiant expulsat per no poder assumir les taxes, de totes les persones que defensen una educació pública i gratuïta. En canvi vostè, Dídac Ramírez, ja ha demostrat vàries vegades que està a l’altra banda del cordó policial.
Finalment, animem a tota la comunitat universitària a concentrar-se en rebuig al desallotjament el dilluns 27 de maig a les 17h davant del rectorat UB, així com a participar de la posterior Assemblea General de la Comunitat Universitària a les 18:30h al Claustre de Filologia. I també a sumar-se a la manifestació convocada des de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública el dijous 30 de maig a les 19h (Via Laietana/Pg. Colom), en resposta a la trobada de rectors europeus i del món àrab i de la voluntat d’exportació del model de mercantilització universitària que estem sofrint a casa nostra.

DÍDAC RAMÍREZ DIMISSIÓ PER RETALLADOR I REPRESSOR!

PROU DE SOLUCIONS POLICIALS A LA UNIVERSITAT!

DESOBEDIÈNCIA I INSSUBMISIÓ A LES POLÍTIQUES RETALLADORES!

Estudiants En lluita, 26 de maig del 2013

One thought on “Comunicat d’Estudiants En lluita en motiu del desallotjament del rectorat UB

  1. Pingback: Orla Diari | Desallotjat el rectorat de la UB ocupat en protesta per les retallades

Deixa un comentari